Stukje voor de jeugd

 

 

 

Op deze pagina kunt u uit ons kerkblad het meest recente stukje voor de jeugd lezen.


 
Hoi allemaal,
 
Jezus zegt: ‘Ik ben de Ware Wijnstok.’
     

Ik vraag me af, waarom de plant een ‘stok’ genoemd wordt. Hij ziet er niet uit als een boom met een stam en takken. Er groeit wel één dikkere tak uit de grond, en daar komen van boven tot onder andere takken uit. Die takken noemen we ranken. Als het herfst is en de druiven zijn er af, snoeit de wijnboer vaak alle ranken van de druivenplant af. Behalve die ene dikke stok die uit de grond komt. Dat noemen we de wijnstok.

In de lente komen er weer lange nieuwe takken aan. Daaraan groeien de druiven. Er zijn ranken waar druiven aan groeien en ranken zonder druiven. Als de wijnboer die ranken zonder druiven ziet, snoeit hij ze meteen af. Want die nemen al het voedsel van de ranken met druiven af. Hij wil natuurlijk heel veel mooie grote druiven.

http://www.bijbelseplaatsen.nl/image.php?image=949-5&width=420&height=300  
 
Het voedsel voor de druiven haalt de plant uit de grond. Eerst gaat het als sap door de wijnstok en die geeft het door aan de ranken. Zonder de wijnstok, zouden de ranken geen voeding krijgen en dus ook geen druiven. En de wijnboer? Die maakt er aan het einde van de zomer de heerlijkste wijn van!
 
Jezus is de Ware Wijnstok. Als je in Hem blijft, dus met Hem leeft, zal je veel vrucht dragen. Dan zal Hij je vervullen met Zijn liefde en zal je leven rijk zijn in Hem! Deze vruchten zullen je vervullen en echte vreugde geven!
 
 
 

Groetjes, Erica

 

 

Uit ons Kerkblad juli - september 2019