Stukje voor de jeugd

 

 

 

Op deze pagina kunt u uit ons kerkblad het meest recente stukje voor de jeugd lezen.


ESTHER
 
 
Beste kinderen en jongelui,
 
 

De naam van God komt in het Bijbelboek Esther niet voor. Niet één keer wordt er geschreven over de HEERE. Dat komt door de twee hoofdpersonen uit het verhaal: Mordechai en Esther. Ze geloven wel in God, maar praten er liever niet over. Dat is veilig: dan kunnen mensen je daarover niet uitlachen of je pijn doen.
Is het goed om altijd te zwijgen over God? Wat vind jij?
Wel merk je aan alles dat God deze geschiedenis stuurt. Elk stukje uit dit verhaal spreekt van Gods leiding.

 

En alles hangt met elkaar samen. Het moet zó gebeuren en niet anders. Daar zorgt God voor. Van het begin tot het eind.

Denk maar aan een ketting. Er kan geen schakel gemist worden. In deze ketting zie je hoe de schakels in elkaar grijpen. Eén schakel ontbreekt. Teken jij die schakel en vul maar in wat daar moet staan. kunt het lezen in Esther 6 vers 1

 
Mordechai gelooft in de heerschappij van God. Daar spreekt hij heel voorzichtig met Esther over. Lees Esther 4 vers 14.  In welke woorden laat Mordechai zien dat God zijn hand heeft in deze gebeurtenissen?
 

 

Mordechai geeft Esther een opdracht.

Welk antwoord zou jij geven als je de koningin was?
Schrijf het op in de linker tekstballon.

Wat is het antwoord van koningin Esther? Lees Esther 4 vers 15 en 16. Schrijf haar antwoord kort op in de rechter tekstballon.

 

Ken jij iemand met wie je nog nooit over Jezus hebt gepraat? Durf je niet! Ben jij niet zo'n held? Nou, Mordechai en Esther waren dat eerst ook niet. Toch gebruikt God hen. Dan zie je hun geloof groeien. Ze weten dat ze door God op een moeilijke plaats zijn gezet. Als jij jouw weg gaat met God, zul je ook gaan groeien in geloof. Al is je geloof nu misschien maar zo klein als een mosterdzaad! Als je het gaat wagen met Gods woord alleen, dan gebeuren er wonderen om je heen….


Dit was mijn laatste stukje voor jullie. Vanaf september draag ik het stokje aan iemand anders over.

Een heel fijne vakantie allemaal en een hartelijke groet,

 
 
 
 

 

Groetjes, Corine Kroos

 

 

Uit ons kerkblad van juli / augustus 2018